Introduktionsstillinger i Akutmedicin, Akut- og Traumecenter, Aalborg Universitetshospital

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Introduktionsstillinger i Akutmedicin - 1-årigt opslås til besættelse pr. 1. oktober 2023 eller efter aftale

Vil du gør en forskel og drømmer du om at stå i første række ved modtagelse, undersøgelse, diagnostik og behandling af den akutte patient? Vil du bane vej i et nyt speciale? Er du interesseret i samarbejde på tværs af de lægelige specialer og i flowstyring, front-loading samt organisering med det gode patientforløb for øje? Så er specialet Akutmedicin absolut noget for dig.

Om afdelingen
Akut- og Traumecentret (ATC) er Fælles Akutmodtagelsen ved Aalborg Universitetshospital og modtager alle akutte patienter visiteret til indlæggelse på Aalborg Universitetshospital Syd, ligesom der er modtagelse af patienter indbragt via 112-kørsel samt visiteret skadestue. Patienter med tidskritiske behandlingsopgaver, der ikke kan løses i ATC (eksempelvis patienter til PCI-behandling eller trombolyse) passerer igennem ATC; men modtages som hovedregel i stedet direkte i det relevante speciale til undersøgelse/behandling.

ATC har tre diagnostiske sengeafsnit med i alt 47 sengepladser i nær tilknytning til Akutmodtagelsen. I disse afsnit opholder akut indlagte kirurgiske og medicinske patienter sig i op til 48 timer.
Traumecenteret modtager traumepatienter på højt specialiseret niveau fra hele Region Nordjylland
Fra primærsektoren modtager ambulatoriet i ATC patienter henvist med problemstillinger, hvor alternativet er akut indlæggelse. Samtidigt ses i ambulatoriet patienter udskrevet fra ATC til kontrol og/eller svar på undersøgelser foretaget via ATC.

Afdelingen er aktuelt bemandet med en cheflæge, 7 overlæger, 8-10 HU-AP-læge spor og 5 introduktionslæger samt 12-14 KBU-lægespor. Herudover er der tilknyttet 9 HU-forløb i akutmedicin (Akutmodtagelsen i Aalborg/Regionshospitalet Nordjylland i Hjørring).

Hvad tilbyder vi:
Vi tilbyder mulighed for bl.a. personlig udvikling, 5 uddannelsesdage, opstart i brug af ultralyd mhp certificering og deltagelse i det nationale akut medicinske kursus EMCC.
I løbet af den 1-årige ansættelse i Akut- og Traumecenter, kommer du på 2 mdr. fokuseret ophold på Ortopædkirurgisk Afdeling. mhp. at klæde dig bedst på til din fremtid.
Du vil blive en del af et team der arbejder såvel i Akutmodtagelsen som i Akut sengeafsnit og akutambulatoriet. Det lægelige team udgøres af speciallæger i akutmedicin og andre intern medicinske specialer, samt kollegaer på dit eget uddannelsesniveau, hoveduddannelseslæger, KBU- læger samt medicinstuderende. Der er desuden en flowmaster/koordinerende læge med bagvagtskompetencer til stede i Akutmodtagelsen alle dage.

Du vil sammen med AP-hoveduddannelseslæger indgå i mellemvagtslaget.

Sammen med øvrige læger tager du del i Journal Club, juniorclass, dagens case, simulation og undervisning af sundhedspersonalet samt medicinsk studerende. Vi vægter fagligheden højt og nyder at diskutere faglige og etiske problemstillinger. Samtidig er vi bevidste om, at den gode relation mellem kollegaer er en grundsten i et godt arbejdsmiljø og den gode tone er en selvfølgelighed.

Du har desuden en fantastisk mulighed for at deltage i forskningsprojekter, da vi har vores egen forskningsenhed. Enheden samarbejder med Center for Præhospital- og Akutforskning på Aalborg Universitetshospital.

Du vil blive tilknyttet en personlig hovedvejleder og dit uddannelsesforløb bliver monitoreret af den uddannelsesansvarlige overlæge.

Uddannelsens sammensætning
Ud over det obligatoriske kursus i klinisk vejledning omfatter introduktionsuddannelsen i akutmedicin på ATC også undervisning i anvendelse af ultralyd, praktiske procedurer, ABCD-gennemgang, og hjertestops undervisning samt simulation. Du bliver undervist i triagering, visitation, flowstyring og behandling. EMCC (Emergency Medicine Core Competence) kurset indgår i introduktionsstillingen.

Arbejdsområder
Kerneopgaven for introduktionslægen er at modtage, vurdere, undersøge, diagnosticere samt behandle den akutte patient i tæt samarbejde med afdelingens andre speciallæger.

Du vil herudover få kompetencer indenfor bl.a. triage, visitation og flowstyring, kliniske procedurer som f.eks. lumbalpunktur og ultralydsvejledt PVK-anlæggelse og A-gas. Modtagelse af den ustabile patient som akutkald med øvelse af teamlederrollen samt vejledning af KBU-læger og medicinstuderende. Alle 7 lægeroller kommer på spil.

Vi forventer at du:

  • er god til at kommunikere og samarbejde både mono- og tværfagligt
  • har mod på at snuse til forskning
  • er engageret og har interesse for de akutte patienter
  • har gå på mod, er udadvendt og læringsvillig
  • kan trives i et omskifteligt og udfordrende arbejdsmiljø
  • altid sætter patienten først – også i en travl hverdag
  • trives med en uforudsigelig arbejdsdag
  • deltager aktivt i den daglige kliniske vejledning af yngre kolleger samt plejepersonale
  • altid holder den gode tone i hverdagen – både overfor patienter, pårørende og kolleger
Afdelingen har netop haft inspektorbesøg og i rapporten fra besøget konkluderer inspektorerne:
Inspektorerne oplevede en enorm uddannelsesgejst hos både speciallæger og afdelingsledelsen. Alle i afdelingen beskriver enstemmigt et godt uformelt læringsmiljø, hvor man som uddannelseslæge altid kan spørge om hjælp og får det. Der bliver aldrig sagt nej fra afdelingens speciallæger. Der er en imponerende kultur for sidemandsoplæring og supervision og det er naturligt for speciallægerne at gå med ind til patienter sammen med uddannelseslægerne og supervisere direkte. Afdelingen italesætter på daglig basis og i vagtskemaet at der skal være mindst en struktureret kompetencevurdering pr. afsnit pr dag (en i AMA og en i modtagelsen). Uddannelseslæger og speciallæger beskriver stor psykologisk sikkerhed/tryghed i afdelingen generelt og mellem kollegaer og oplever også stor lydhørhed fra ledelsens side i forhold til at ville udvikle og forbedre afdelingen.

Læs hele rapporten her

Løn- og ansættelsesvilkår
Introduktionsstillingerne er en 1-årige ansættelse på fuld tid. Stillingerne er til besættelse pr. 01.10.2023 eller efter aftale. 

Du skal have gennemført den kliniske basisuddannelse og have autorisation som læge i Danmark. Herudover skal du kunne skrive og tale dansk.

Løn- og ansættelsesforhold følger overenskomst for underordnede læger, indgået mellem Yngre læger og Regionernes Lønnings- og Takstnævn.

Ansøgningsprocedure
Hvis du vil vide mere om introstillingen, er du velkommen til at kontakte uddannelsesansvarlig overlæge Elisa Worthington, tlf 976 60102 eller via mail anew@rn.dk  (grundet ferie kan Elisa kontaktes i uge 32)

Om Region Nordjylland
Vi er ca. 15.000 meget forskellige medarbejdere, der hver dag leverer velfærd til omkring 590.000 nordjyder inden for sundhed, regional udvikling og det specialiserede socialområde. Vi opfordrer alle kvalificerede til at søge jobbet - uanset etnisk baggrund, køn, seksuel orientering, handicap, religion eller alder. Læs mere om os på www.rn.dk.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Aalborg Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Region Nordjylland, Hobrovej 18-22, 9000 Aalborg

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 13-08-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://rn.emply.net/recruitment/vacancyApply.aspx?publishingId=bc0a7efb-f2ae-4384-ac0c-8686a122b015

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5881053

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet