Mand varetægtsfængslet for bedrageri

Profilbillede
dato

Nordjyllands Politi har i går, 20. januar 2022, anholdt en 29-årig mand, som man mistænker for flere tilfælde af bedrageri over en længere periode. <br>

Manden tog i en periode fra oktober sidste år og indtil nu i flere byer opstilling foran supermarkeder eller andre centrale steder i byrummet. Her forespurgte han tilfældige borgere, om de ville hæve penge til ham – og han ville så i samme ombæring overføre pengene til dem via sin netbank.

Gerningsmanden foreviste derefter – forklarer lederen af efterforskningen, politikommissær Jan Brun Sørensen – en overførsel på sin mobiltelefon, hvilket fik hans ofre til at hæve pengene til ham. 

”Personerne opdagede blot ikke, at han enten fremdaterede overførslen to dage, hvorefter han kunne gå hjem og aflyse overførslen, eller at han anvendte en demo-udgave af en bank-app. Ofrene opdagede derfor først for sent, at de blev snydt: Pengene blev slet ikke overført,” forklarer Jan Brun Sørensen, der tilføjer, at politiets efterforskning af sagen viser, at denne fremgangsmåde virkede for gerningsmanden i mere end 50 tilfælde.  

 

Uacceptabel adfærd

Bedragerierne er sket i henholdsvis Aarhus, Aalborg og Gistrup. I Gistrup foregik det nær lokale supermarkeder, hvor der er hæveautomat, mens det i Aalborg skete på Budolfi Plads og J F Kennedys Plads. 

Og dét får politikommissæren til at tilføje: 

”Den slags adfærd er uacceptabel: Den enkelte borger, der er helt uforberedt på en henvendelse og derfor har ’paraderne nede’, bliver udsat for en berigelsesforbrydelse. Den type af kriminalitet kan skabe utryghed, når vi færdes i det offentlige rum. Derfor er jeg glad for, at vi i går kunne skride til anholdelse af den formodede gerningsmand.” 

 

Flere forhold bragte politiet på sporet 

Politikommissær Jan Brun Sørensen forklarer om politiets efterforskningsarbejde i sagen, at man kom på sporet af den formodede gerningsmand, da man begyndte at få flere anmeldelser om netop denne fremgangsmåde, ligesom kollegerne i Østjyllands Politi også havde den samme person i kikkerten.  

”Vi forsøgte at finde den mistænkte af flere omgange ud fra oplysninger om steder, hvor han oftest befandt sig. Det lykkedes så for os i går – og alt foregik stille og roligt i forbindelse med anholdelsen,” siger politikommissæren. 
Manden, der har adresse i Nordjylland, blev således i dag, 21. januar 2022, fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Aalborg, sigtet for overtrædelser af straffelovens § 279 vedrørende bedrageri. Han blev ved grundlovsforhøret varetægtsfængslet i 28 dage. 

 

 

Pressens kontaktperson: 

* Jan Brun Sørensen, politikommissær, Nordjyllands Politi, 2565 8143
 
Denne artikel er skrevet af Linnéa Funk og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi